İNSAN BEYNİ TANRIYA İNANMAK İÇİN PROGRAMLANMIŞ: Dünyanın en saygın üniversitelerinden Yale Üniversitesi tarafından yapılan ve dünyanın en saygın bilim dergisi New Scientist`ta yayınlanan bir araştırmaya göre insan beyni ``tanrı`ya inanmak için programlanmış``...
HER ŞEYİN BİR NEDENİ VAR
Bebekler ve çocuklar arasında yapılan araştırmaya göre, insan beyninin doğasında tanrıya ya da bir yaratıcıya inanmak var. Beyin ``neden ve sonuçla`` çalışıyor. Beyin, ``beyin ile ruhun`` birbirinden ayrı olduğunu düşünmek için programlı. Bu da ``hayali arkadaşlar`` edinmeye veya ``tanrıya ve dinlere inanmamıza`` neden oluyor...
Araştırmaya göre, hiçbir din eğitimi almamış 6-7 yaşında çocuklar bile dünyadaki herşeyin bir nedeni olduğuna inanıyor. Taşların, nehirlerin veya kuşların yaratılmasının bir nedeni olduğunu düşünüyor.
Darwinci uzmanlara göre bunun nedeni de yine ``doğal seleksiyonda`` saklı. İnsanlar tarih boyunca belirli bir tanrı inancına sahip oldu. Bu inanca sahip olan atalarımız da, kendi inançlarına inanan insanlarla bir araya gelerek grup kuruyordu. Böylece avlanmak, beslenmek ve korunmak daha kolay oluyordu. Yani inanmak hayatta kalma olasılığını artırıyordu. Böylece ``inanmaya ihtiyaç duymak veya inanmak`` genlerimize işlemiş ya da içgüdüsel olabiliyor.
CEVAPLAR
lezce user
13.02.2009
Üye (34 Puan)
Gayet mantikli yazdiklarin. Yalniz dinin inancin nedenlerini aciklamak, anlamak isteyisi, en azindan dinler,inaclar kadar eski; bin bir türlü sekilde inanirsin, binbir türlü aciklamasida vardir bunun;güven arayisi, yalnizlik hissini dinginlesdirmek,yaratici gücü artirmak, hayata anlam vermek,hatta cikar ve amac icin inanmak,sosyallesmek, gruplasmak (yukarda belirttigin gibi),mantigi asan seyleri olaylara anlam vermek vs. vs.
beyinin eski ve ilkel tabakalarinda olusuyor dini inanc diye bir aciklamada var ayrica, mantik buna göre yüzey beyin tabakalarindaymis; yada: inanc sag beyinde, mantik sol beyinde vs. vs. vs.