Neden ve Kimin için Yazmak?: yazıyoruz,çiziyoruz,susmuyoruz tarzında bir konu :D
yazma ve fıkırlerının yanı sıra cınsel kımlıgınıde belırtmek ısteyen ``yazan arkadaşlar`` admın boyle bır konuyuda tartısmak lazım dedı bencede öylee :D
CEVAPLAR
lezce user
06.12.2010
Üye (17 Puan)
Konunun amacını anlattığın zaman cevap vermek istiyorum :D şimdi saçma birşey yazmayım (:
lezce user
07.12.2010
Üye (96 Puan)
Konuyu tam olarak anlamak isteyen arkadaşlar öncelikle ``İdealler pesşindeki toplum engelleri`` tartışma konusunu okumalılar.
lezce user
07.12.2010
Üye (172 Puan)
konuyu özetlemek gerekirse yazar olmaktan öte ``yazar olabılmeye cooook uzun zaman var``dusuncelerını ınsanlara ıletırken cınsel kımlıgıde belırtıp belırtmemek ve bu konudakı onemlı unsurlar.konunun 1. ayagı admının dedıgı konu :) tartısalım! :)
lezce user
10.12.2010
Üye (96 Puan)
Dünyanın en iyi kitap açılısı: Herman Melville `in Moby Dick isimli romanına aittir. ``Call me, Ishmael`` diyerek başlar roman. Bir roman yazarken yazarın bir karakter yaratması önemli değildir. Önemli olan okuyucunun o karakteri yaratabilmesidir. ``Bana, İsmail`` diyin. ``Sen bana İsmail`` de, denildiği zaman okuyucu hemen aklında bir erkek karakter yaratır. Yazar bunu tek bir cümle ile başarabilmiştir. Italo Calvino, Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu isimli romanını yazarken Moby Dick açılısını üst tarafa yazmış ve ona eş değer bir açılış yazmaya çalışmıştır. Tek bir cümleye karşılık gelen açılış üç sayfadan uzundur. Rahatlayın, gevşeyin şuan Italo Calvino`nun en son romanını okumaya başladınız... şeklinde devam etmektedir. Herman Melville`in kullandığı isim İsmail`dir, onun anlamıda çok önemlidir çünkü Ishmael Tevrattan alınmış bir isimdir, İbrahim`in oğludur. Tanrı işitir demektir, Tanrı sana yapılan cefayı işitecektir.
Neden ve kimin için yazıyoruz? Daha öncesinde ``Ne`` yazıyoruz diye de sorulmalı. Herkes kendi duygularını yazabilir, duygularını, yaşadıklarını şiir yada düz yazı şeklinde ifade edebilir hatta öyküleştirebilirde ama bu noktada başka insanların devreye girmesi mi yazılanları karakterleştirir? Her yazının ayrı bir karakteri vardır bana göre, kimi yazılar serttir, okuduğun zaman o ağır uslubu hissedersin, kimi yazılar cıvıl cıvıldır neşe katar eğlendirir, kimileri duygusaldır ağlatır. Cezmi Ersöz insan duygularını, acıyı ve yalnızlığı o kadar güzel kullanır ki hemde liseli kızlarla konuşa konuşa yapar bunu :) Yazılanların yazı, yazan kişinin yazar olması için toplum tarafından kabul görmesi mi gerekir? Öyle ise kim için sorusuna, toplum için yazıyoruz neden yazıyoruz sorusuna para kazanmak için yazıyoruz denebilir?
lezce user
11.12.2010
Üye (172 Puan)
amaç para kazanmak.aamac toplum fayda saglamak.amaç hayallerı gerceklestırmek degıl. :/ o zaman bu bana düşüncelerini kullandırtmak gibi geliyor.boş ve oylesıne yazmak ıle esdeger.amaç dusuncelerı aktarmak ıstemı olmalı.benım amacımda öyle.kımın ıcın ? aynı dunyayı paylastıgım ınsanlar ıcın.neden yazıyorum ? kendımı ıfade etmek ıcın :)
lezce user
11.12.2010
Üye (96 Puan)
Tamam o zaman farklı bir şekilde sorulduğunda, insanlar ``seni````düşüncelerini`` neden merak etsinler? Aynı dünyayı paylaşmak... Herkesin doktor olduğu herkesin herşeyi bildiği bir ülkede yaşıyoruz, birşeyler katmadan bireylere kitap çöplüğünde olmaktan öteye gidemez kimse. Birde şu var bu şekilde ifade edildiğinde, amaç kendini ifade etmekse başkalarıyla paylaşmak neden? Bir günlük yazılabilir sonucunda, kendini istediğin şekilde ifade eder, aklına her geleni yazarsın ve sadece sana ait olur. Başkalarının okumasını istemek neden?
Düşünceleri kullandırtmak... O düşüncelerin hiçbiri sana ait değiller. Şimdiye kadar okuduğun kitaplar, izlediğin filmler, dinlediğin müzikler, konuştuğun insanlar o düşüncelerin sende oluşmasını sağladılar. Kısaca sende başkalarının düşüncelerini kullanarak yeni düşünceler oluşturdun :) Yazarak kişiler hayat görüşlerini, dünyayı nasıl algıladıklarını ifade ediyorlar. Bu yüzden kimi yazarları çok severiz çünkü bize yakın algılamaları vardır. Onlar neden yazıyorlar? Yada bir kitap yazdıktan sonra neden yazmaya devam ediyorlar? İnsanlar sevdiği ve istediği için değil mi? Bir yerde toplum için yazılıyor tamamen yada kişilerin ego tatmini mi sadece?
lezce user
13.12.2010
Üye (9 Puan)
Neden yazıyorum? Çünkü yazmak beni mutlu ediyor. Günün sonunda ne, nasıl, niye diye düşünmekten beynime ağrılar girmiş, yorgunluktan gözlerim şişmiş, parmaklarım sızlamaya başlamış oluyor. Yine de o anki mutluluğumu anlatabilecek kelimeler yok. İstemeye istemeye yatağıma giderken heyecanla bir an önce sabah olmasını istiyorum. Ki yeniden yazabileyim. Anlamsızlığın kenarından dünyaya bakan ben için yazmak, bana sabahaları uynamak için iyi bir neden veriyor yani. Okunsun veya okunmasın yazmak güzel bir şey.
lezce user
15.12.2010
Üye (172 Puan)
yazmak istiyorum.yazmalıyım.yazınca kendımı daha ıyı hıssedıyorum.dusuncelerımı bılmek ıstemelerı veya ıstememelerı degıl kı zaten bır uutla yazar her sözde yazar ve yazarlar.bende boyle yapıcam .
yeterkı ben yazaım ve kıtabım raflrda yerını alsın. :)
lezce user
21.01.2011
Üye (126 Puan)
Yazıyorum çünkü yazmak benim için fotoğraf çekilmek gibidir.Günler geçer siz dönüp bakarsınız.Ve resimlerde nasıl göründüğünüzü görür yazılarda ise nasıl hissetiğinizi hatırlar ve anımsarsınız.resimlerde yorum genelde hey gidi ne kadar gençmişim olur yazılarda ise ucu bucağı olmayan cümleler kurulur.
lezce user
09.05.2011
Üye (172 Puan)
katılıyorum.
Yazmak konusmadan anlatmak gibi birşey.
YAzmak susarken bağırmak gibi.
yaz,yaz,yaz sana engel koyan yok kalemın bıtene kadar yaz.