Haber | Homofobi Karşıtları Buluşması'na Yogun ilgi

Homofobi Karşıtları Buluşması'na Yogun ilgi


ANTALYA - Kaos-GL Derneği organizatörlüğünde düzenlenen 5. Uluslararası Homofobi Karşıtları Buluşması'nda, homofobinin bireyler üzerinde etkili olan bir kavram olmadığını, toplumsal bir kavram olduğu ifade edildi. Buluşmaya yoğun ilgi vardı.

Kaos-GL Derneği organizatörlüğünde düzenlenen ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi Antalya Sosyalist Kadın Meclisleri'nin de çalışmalarına destek verdiği Uluslararası Homofobi Karşıtları Buluşması'nın 5'incisi Antalya Uygulama Oteli'de gerçekleşti. Buluşmaya gösterilen yoğun ilgi nedeniyle buluşma 70 kişilik salonun kapasitesini aştı.



Uluslararası Homofobi Karşıtları Buluşması'na, Ege Üniversitesi'den Sosyal Psikolog Prof. Dr. Melek Göregenli, Felsefe Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nilgün Toker ve KAOS-GL Derneği'nden Ali Erol katıldı. Panelin moderetörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi Erdal Tekin'in yaptı.



Hergün biri öldürülüyor



Tekin, açılış konuşmasında, "Hergün yanıbaşımızda biri öldürülüyor. Kaçırılıyor, taciz ve tecavüze uğruyor, öldüresiye dövülüyor. Ama kimsenin buna dur dediği yok. Hani insani duygularımız, tepkilerimiz? Bu şiddetten, bu kin ve nefretten, bu duyarsızlıklardan en çok nasibini alanlar kadınlar ve eşcinseller oluyor. Eşitsizlik var olan toplumların yasasıdır. Ezilenler, ötekiler, diğerleri, dışlananlar her zaman daha çok çalışmak, daha birikimli daha uyanık olmak zorundadırlar" dedi.



Tekin, konuşmasının devamında, Herkesin, herkes olmayı başarabildiği, herkesle yaşadığı bir yaşam olması istediklerini söyledi.



Homofobik olmayan bir dil



Sosyal psikolog Prof. Dr. Melek Göregenli, homofobinin bireyler üzerinde etkili olan bir kavram olmadığını, toplumsal bir kavram olduğunu ifade etti. Alt-üst ilişkisinde süre giden bir iktidar mücadelesinin sonucu olduğunu ve yeni bir homofobik olmayan bir dilin oluşması gerektiğinin belirten Görgenli, farklı olmanın ortaya çıkardığı zorluklara rağmen, farklılıklarını korumanın önemine işaret etti.



Felsefe Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nilgün Toker ise, homofobinin etniksel bir kavram oldğunu, eşitsizlik temelli bir alanda şekillendiğini söyledi.



Birlikte mücadele edilmeli


Kaos-GL Derneği üyesi Ali Erol, eşcinselliğin psikolojik, sosyolojik boyutuna ve psikolojide psiko-sosyal boyutuna dikkat çekti. Erol, “Sosyolojik olarak eşcinselliğin bir hak arama mücadelesidir" dedi. Anayasanın ayrımcılığı düzenleyen maddelerinin yetersiz olduğunu ifade eden Erol, bu maddelere “cinsel yönelim, cinsel kimlik ” ibarelerinin eklenmesi gerektiğini söyledi.



Panel homofobi, ayrımcılık ve LGBT bireylerin toplumdaki yeri ve hakları üzerine soru cevaplar devam etti.

Heteroseksüellik dışında cinsel yönelimi olan bireylerin sorunlarının çözülmesi için birlikte mücadele etmenin gerekliliği vurgulandı. Panelde, eşcinsellerin mücadelesinin de kadın mücadelesi gibi çetin bir mücadele olduğu belirtildi.

kaynak: atilim.org/haberler


Haber Tarihi : 30.04.2010
Haber Editörü : UntiLSleeP
  «« GERi
Bu haber 147879 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz
Bu habere yapılmış bir yorum bulunmamaktadır

Diğer başlıklardan bazıları.
Gay kadın beni kıskandı
Eşcinsel Derneğini Kapatma Davası Reddedildi
Eşcinsellik Cinselliğin Bir Parçası
Eşcinsellerin En Rahat Yaşadığı 10 Şehir
Cher'in kızı 'erkek' oldu
HANGİSİ ERKEK HANGİSİ LEZBİYEN!..
Eşcinsellerden Özür Dile!
Eşcinsel evliliğe ret
Erkekler, kadınları kadınlara kaptırıyor
Ameliyat masasında kalsa da erkek olacak