Haber | Mango ve English Time'da Müzikli Protesto

Mango ve English Time'da Müzikli Protesto


Transfobi ve homofobi karşıtları bir trans bireyin kaydını yapmayan English Time dil kursunu ve başka bir trans bireyin kadın kabininde giyinmesini engelleyen Mango mağazasını basarak ayrımcılığı müzikle protesto etti.

Bir grup transfobi ve homofobi karşıtı English Time dil kursunda ve Mango mağazasında trans kadınlara yapılan ayrımcılığı protesto etmek için Direnişin Ritimleri ile müzikli eylem yaptı.

English Time dil kursunda bir trans kadının kaydının yapılmaması ve Mango mağazasında yine trans bir kadının kadın kabininde giyinmek istemesinin engelenmesi üzerine 60- 70 kişilk grup dün gece önce kursa ardında mağazaya girerek eylem yaptı.

22 Haziran eylemine katılanlardan Rüzgar Gökçe bu iki olay üzerine kulaktan kulağa örgülenerek Direniş ritm grubu ile birlikte saat 9:15 gibi önce English Time binasına girdiklerini söyledi. Burada Asya yaşadığı ayrımcılığı megafon ile anlatmış.

Ardından Mango mağazasına gidip aynı eylemi devam ettirmişler, burada da Merve megafonla yaşadığı durumu anlatmış.

"Anonsla ikaz etmişler"

Gökçe, Mango mağazasında Merve adlı trans kadının yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Merve, kadın kabininde giyinmek istemiş. Önce görevli yanına gelip erkek kabinine gitmesini söylemiş. Merve bunu reddedince mağazadan anons yapılıp ikaz edilmiş. Bunun üzerine bir sürü insan Merve'nin yanına gelip bakmış. Tabii ki bu çok rencide edici bir durum. O da çıkmış mağazadan."

"Beş ay kursa almamışlar"

Gökçe, English Time dil kursunda trans bir kadın olan Asya'nın uğradığı ayrımcılığı şöyle aktardı:

"Asya kursa gidip kayıt yaptırmak istemiş ancak nüfus cüzdanının mavi olduğunu gördüklerinden sonra 'sınıf açılmadı, yer yok' bahanesiyle beş ay boyunca kursa başlatmamışlar. Dün bunun gerçek olup olmadığını öğrenmek için hetero bir arkadaşımız kayıt yaptırdı ve pazartesiye başlayabileceği söylendi. Asya tekrar gidip sorduğunda ise yine kabul edilmedi."

"Şirket politikasıysa vahim"

Bu iki kurumda yaşananların şirket politikası olmadığını umduğunu söyleyen Gökçe, "Eğer şirket politikasıysa çok vahim bir durum ama bence burada çalışanların insiyatifi ile oluşan bir ayrımcılık söz konusu. Umarız budan sonra tutumlarını değiştirirler" dedi.

Direnişin Ritimleri nedir ?
2009'da IMF'yi protesto etmek için İstanbul ayağı kurulan uluslarası müzik eylem grubu. Kendilerini sambayı politik bir eylem olarak kullanan anti-militarist, anti-kapitalist ve anti-otoriter aktivistler olarak tanımlıyorlar.

Londra merkezli grup (Reclaim The Streets) "Sokakları Geri Al"in açık karnaval bölümü olarak 2000'de kurulan Rythms of Resistance, (RoR), eylemlerimiz "Kapitalizmin, sömürünün, homofobinin, transfobinin,türcülügün, ayrımcılığın, savaşın, baskınin, ırkçılığın ve cinsiyetçiligin antitezidir" diyor.

Eylem dışında müzik yapmayan grup 15-20 kişiden oluşuyor ve enstrüman olarak davulun her çeşidini kullanıyorlar. (NV/ŞA)

Kaynak:bianet.org


Haber Tarihi : 23.06.2011
Haber Editörü : UntiLSleeP
  «« GERi
Bu haber 162547 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan lezce.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz
Bu habere yapılmış bir yorum bulunmamaktadır

Diğer başlıklardan bazıları.
Hormonlu domatesler sahiplerini buldu
Af Örgütünden Türkiye'ye Eşcinsel Eleştirisi
Queer'ler onurumuzdur
Lezbiyen Carmen
Türkiye Sinemasında Eşcinsellik
Simone de Beauvoir'ın Çıplak Fotoğrafı
19'ncu LGBTT Onur Haftası tabuları yıkmaya çalışacak
BM’den eşcinseller için tarihi karar
Suriyeli Lezbiyen aktivist ABD'li erkek çıktı
Eşcinsel karşıtlarına verilen "Hormonlu Domates" adayları belli oldu